Gimnazijalci

Gimnazija Kruševac

Nakon Kruševačke Gimnazije i vojnog roka u Rijeci završio je Elektrotehnički fakultet u Beogradu i postao asistent. Nastavio je postdiplomske studije na California Insitiute of Technology, Pasadena, Los Angeles (www.caltech.edu) . Magistrirao je juna 1996, a doktorirao maja 1999. godine. Doktorat je bio u oblasti kontrole elektronskih sistema i upravljačkih algoritama za pogon hibridnih i električnih vozila na projektu za General Motors.

Po doktoratu je radio u Agilent Technologies (Rockaway, New Jersey) i International Rectifier (El Segundo, Los Angeles, California) do aprila 2002. godine. Nakon toga, proveo je skoro dve godine u Hemofarm Koncernu u Vršcu kao pomoćnik predsednika Koncerna za razvoj novih projekata, gde je između drugih aktivnosti vodio uspešno osnivanje Tehnološkog parka Vršac.

Nakon još oko godinu dana provedenih na vladinom Projektu za razvoj preduzetništva u Beogradu, vratio se u Kaliforniju, gde je počeo da radi za vodećeg proizvođača integrisanih kola, Maxim Integrated Products, za koga i sada radi.

U sedištu firme vodio je kompletno poslovanje linije integrisanih kola za LCD i druge displeje, kao i LED osvetljenje za automobilske i opšte primene.

U periodu od jeseni 2008. do početka 2011. godine, radio je kao gostujući profesor Univerziteta Feniks, na američkim vojnim bazama, predajući predmete Poslovna istraživanja, Inovacije i Organizacioni razvoj preduzeća, kao i Poslovne kvantitativne metode, a sve to u okviru MBA programa.

Od januara 2011. je sa porodicom u Kruševcu, radeći od kuće i stalno putujući u Austriju, po Istočnoj Evropi i u Izrael pošto je zadužen za promociju i tehničku podršku  integrisanih kola na svom tom području.