Gimnazijalci

Gimnazija Kruševac

Sandra Vranić je rođena  u Beogradu, 16. februara 1983. god.

Osnovnu školu i Gimnaziju je završila u Kruševcu.

  1. godine  diplomirala  je na Univerzitetu u Beogradu – Molekularna biologija i fiziologija, smer – Eksperimentalna biomedicina. Diplomski rad, urađen na „Institutu za Molekularnu Genetiku i Genetički Inžinjering“ u Beogradu, pod nadzorom dr Snežane Kojić je proglašen najboljim diplomskim radom te godine i nagradjen od strane Fondacije „Goran Ljubjankić“, Instituta za Molekularnu Genetiku i Genetički Inženjering.  Tokom osnovnih studija, 2006 – 2008. je radila kao istraživač na Institutu za genetički inžinjering u Beogradu. Iz Fonda za mlade talente Ministarstva prosvete Srbije, dobila je stipendiju za odlazak u Pariz na usavršavanje u oblasti nanotoksiokologije, 2007. god.
  2. godine završila je Master studije  u Parizu na Univerzitetu Paris 7 – Denis Diderot u oblasti toksikologije.
  3. god. na Kongresu u Lozani, u Švajcarskoj, dobila je nagradu za najbolji poster.

2013.god. doktorirala  je u oblasti toksikologije na Univerzitetu Paris 7 – Denis Diderot, pod nadzorom prof Armel Baeza i dr Sonje Boland. Iste godine osvojila Nagradu za najbolju doktorsku tezu iz oblasti Nano-nauke u Francuskoj.

Nakon doktorata, godinu dana je radila na svom projektu na Univerzitetu u Nagoji i  Tokiju, pod nadzorom profesora Gaku Ichihare, finansiranim prestižnom stipendijom Japanske asocijacije za promociju nauke.

Pridružila se Centru za Nanomedicinu na Univerzitetu u Mančesteru u Engleskoj, januara 2015. godine  kao istraživač na projektu „Marija Kiri ITN“ – RADDEL.  Trenutno radi u svetski poznatom timu prof Kostasa Kostarelosa, na istraživanjima koja se bave biomedicinskom primenom  radioaktivnih nanokapsula u oblasti dijagnostike i terapije raka.